woensdag 20 december 2017

Kerstkaarten verzenden

Ieder jaar weer ben ik laat met het verzenden van kerstkaarten. Na sinterklaas en mijn verjaardag op 6 december heb ik eerst even tijd nodig om bij te komen en dit jaar werd ik ook nog ziek vanaf 11 december.
Die ziekte is nu wel weer weg, ik ben alleen nog flink verkouden, verder voel ik mij wel OK.
En nu die kaarten nog.

Ik heb besloten wel kaarten te sturen, maar ik moet er nog aan beginnen. Het worden dus misschien wel nieuwjaarskaarten en geen kerstkaarten.
Ik vind het zelf leuk om kaarten te ontvangen, dus vind ik dat ik ook kaarten moet versturen, anders klopt er voor mijn gevoel iets niet.


Mijn voornemen is ze vandaag te schrijven en te posten.
Als ik het vandaag niet doe, dan wordt het niets meer.

Stuur jij kerstkaarten?

17 opmerkingen:

  1. Ik ben geen minimalist maar een verzamelaar... Elk jaar maakt iemand een foto van een onderdeel van mijn verzameling, en met professionele hulp (plus een passende tekst) wordt dat mijn wenskaart voor dit jaar. En dan kan ik niet wáchten om ze te versturen!
    Die hele onderneming zit echt maandenlang in de planning, voor het uitgekristalliseerd is. Elk jaar weer een feestje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik verstuur de kaarten altijd redelijk vroeg en degenen die ik vergeten ben, stuur ik een Nieuwjaarskaart. Vroeger werden er meer Nieuwjaarskaarten verstuurd dan Kerstkaarten. En ik verstuur een e-mailwens naar een paar mailgroepen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gisteren verstuurd en ik probeer altijd een persoonlijke tekst van te maken op gewone, soms gekregen kaarten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb dit jaar wel de kaarten minimaal verstuurd. Ik heb een verdeling gemaakt en voor die mensen die in het afgelopen jaar iets speciaals voor mij deden freubelde ik iets en samen met een speciale boodschap ben ik op bezoek gegaan. Ook zijn er digitaal wensen de deur uit gegaan. Het was altijd een kostbare aangelegenheid en nu heb ik er nog meer voldoening van. Fijne dagen en groetjes El

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik had nog veel mooi knutselpapier liggen, en heb hier dit jaar zelf mijn kerstkaarten van gemaakt (zo'n 30). Iedereen die in de buurt woont heb ik het in de bus gedaan, maar er ook zo'n 20 verstuurd. Zelf vind ik het inderdaad ook altijd leuk om te krijgen en daarom verstuur ik ze zelf ook :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb als postbezorger bij de post gewerkt, 8.40 bruto per uur. Slechte arbeidsomstandigheden, eigenlijk een moderne vorm van slavernij. Postbezorgers krijgen ook niets extra's voor de decemberpiekdrukte, integendeel, ze moeten -als het lidmaatschap al kunnen betalen- de vakbond er bij halen om de daadwerkelijk gewerkte uren ook uitbetaald te krijgen. Voor mij reden genoeg om de post zoveel mogelijk te boycotten, dat geldt ook voor kerstkaarten. MacJobs. Net als kopen bij Primark en Action, dat wil ik ook niet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ook ik ben bezorger bij de post. Mijn ervaring is (nu) echt anders. Het brutoloon ligt wat hoger (is iets meer dan minimumloon). En gewerkte tijd is betaalde tijd. Dus ben ik nu langer bezig, dan verdien ik ook meer. Meertijd kan eenvoudig worden doorgegeven en ik heb in de vier jaar dat ik er nu werk nog niet meegemaakt dat meertijd afgekeurd werd. Kennelijk is het bedrijf er (iets) op vooruit gegaan sinds jij er werkte!

      Verwijderen
    2. Ik heb tijdens mijn postbezorgperiode als kaderlid voor de vakbond namens de postbezorgers gewerkt en heb dus een grondig kijkje achter de schermen van de postbobo's gehad. Gezien hoe er met belangen van postbezorgers werd omgesprongen en over ze werd gepraat. Aan tafel gezeten met die dame die de baas van de post is. En ik volg de berichten van de vakbond nog steeds op FB.Maar het is mooi om van jou te horen dat er een ietsjepietsje verbetering is gekomen bij de postbezorgers. Evengoed: iedereen die iets beters kan krijgen, vertrekt.

      Verwijderen
    3. Helemaal met je eens. Het is schandalig hoe mensen met dit soort beroepen (MacJobs, mooie uitdrukking) wordt omgegaan.
      Postbezorger moet zelf fiets kopen, bobo's krijgen auto van de zaak.

      Verwijderen
  7. Voorheen hadden veel mensen een soort van kerstlijst met namen en adressen van mensen die ze een kaart stuurden, dus je kreeg regelmatig kaarten van mensen met wie je buiten dat kerstkaartje geen contact had. Ik heb toen voor mezelf besloten alleen nog kaarten te sturen aan mensen waar ik minimaal eens per jaar ook ander contact heb. Het word ook steeds lastiger om kaarten te sturen, want doordat er minder post verstuurd verdwijnen er ook steeds vaker postbussen. Een beetje een kip en het ei verhaal.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ook al heb ik verder geen contact met bv verre familie , het jaarlijks uitwisselen van kerstkaarten vind ik een fijne gewoonte. Meestal schrijven we nieuwtjes en gebeurtenissen op de kaart zodat iedereen weer 'bij' is. Het zijn vooral oudere neven en nichten en hoogbejaarde tantes, zij maken geen gebruik van het internet.

      Verwijderen
  8. Al een paar jaar maak ik een extra bedrag over naar de dierenbescherming. In plaats van kaarten.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik verstuur nog wel kaarten maar steeds kieskeuriger. Daarnaast verstuur ik wel een wens/kaart via e-mail dus zo krijgt toch iedereen wel een berichtje of kaartje van me. Groetjes, Anne-Marie

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik heb er een paar gestuurd en een paar zelf in de bus gestopt, en de rest van de wensen gaat digitaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik stuur zelf nog wel. Krijg wel steeds minder. STeeds meer mensen die niet meer sturen, wat ik qua kosten ook wel begrijp. Nu stuur ik sowieso nog best veel post. Brieven en kaarten.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Het is de vierde keer dat ik Kerst in dit huis vier.
    In 2010 is hier de bewoner van het huis, op jonge leeftijd overleden. De jaren dat ik er woon krijg ik op zijn naam nog elk jaar een kerstkaart, ook dit jaar. Zo te lezen van de namen, door een gezin.
    Hoe triest is het om al 8 keer een Kerstkaart te sturen na iemand die niet meer leeft en blijkbaar is dat bij de schrijvers niet bekend.
    Helaas staat er nooit een postcode en huisnummer van de afz. op de achterkant van de envelop.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Dit jaar ben ik ook rijkelijk laat. Afgelopen weekend zouden de kaarten de deur uit. Ben een ervaren fietsster, elke dag 13 km naar het werk. Maar de verraderlijke zaterdagochtend gladheid heeft me te grazen, volkomen onverwacht onderuit en de hele val op mijn linkerheup - die doet het nu niet meer.
    Mag nu 6 weken niet op linkerbeen staan. Nu weer thuis, alle tijd om kaarten te schrijven. Veel anders kan ik toch niet...

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.