zaterdag 23 december 2017

35 euro per week, hoe ging het deze week?

Wat een drukte de afgelopen dagen in de supermarkt!
Ik doe meestal op donderdag- en vrijdagmiddag boodschappen en door die ene dag, komende maandag, dat de winkels niet open zijn, is het een drukte van belang  en de boodschappenkarren zijn afgeladen vol!
Op zaterdag doe ik nooit boodschappen. Ik zwem en pas op mijn kleindochter.  Misschien haal ik morgen nog wat vergeten boodschappen, maar ik denk niet dat dit nodig is.

  16 -23 dec. 2017
*=aanbieding,@=afgeprijsd, GTA=geld terug actie WAAR PRIJS
Voeding
limoen* AH 0,34
1,5 kg Elstar* AH 2,59
komijnekaas* AH 2,41
brood, 1 hele volkoren AH 1,19
eieren, 6 stuks AH 1,65
appelstroop, grote pot pindakaas & jam* AH 2,25
boter, 2 pakjes van 250 gr* AH 3,13
cervelaatworst @ AH 0,95
puntpaprika, 500 gr. AH 2,00
courgette AH 0,71
daikon (soort reuzen-radijs)* Toko 0,99
blauwe kaas, 3 pakjes van 125 gr* AH 2,81
3 x 450 gram tofu Toko 3,87
haringfilet, gerookt, 3 stuks AH 2,07
2x 2 bollen knoflook* AH 0,85
crème fraîche AH 0,69
A-merk knoflooksaus en curry saus* AH 1,37
Snacks 0,00
Dranken
melk, vers, 2 liter aH 1,39
melk, 2 liter houdbaar* AH 1,13
Kat 0,00
Verzorging 0,00
TOTAAL 32,39

Wat kocht ik?
Ik heb wat beleg gekocht, 2 + 1 gratis. Altijd leuk! Ook de roomboter was in de aanbieding. Aangezien de goedkoopste roomboter tegenwoordig 1,99 per pakje kost, heb ik twee pakjes ingeslagen.
Verder nogal wat eiwit bevattende levensmiddelen, zoals eieren, cervelaatworst, blauwe kaas, komijnekaas, tofu en haringfilet. Ook de pindakaas bevat veel eiwit trouwens.
Ik kocht vrij veel melk, ook houdbaar uit de aanbieding. Dan heb ik wat voor als mijn verse melk ineens op blijkt te zijn!

8 opmerkingen:

  1. Wat mij vooral aan het hart gaat, is de gedachte dat er van die overvolle boodschappenkarren waarschijnlijk heel veel weggegooid wordt! Al dat vlees, groenten en fruit dat voor niets geproduceerd is. Dieren die vermoord zijn om vervolgens in de vuilnisbak te belanden bbrrrr! En dat voor het vreetfestijn waarbij iedereen roept: vrede op aarde!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is echt een vreselijk idee, al dat eten dat in de vuilnisbak belandt omdat er veel te veel ingekocht is!

      Verwijderen
  2. Natuurlijk is het erg dieren onnodig dood gaan, maar sorry vind het toch erger dat wij gedachteloos voedsel verspillen terwijl er mensen zijn die niet genoeg te eten hebben iets wat helaas ook vaker in ons eigen land voorkomt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind voedselverspilling heel erg, maar ik geloof niet dat er in het welvarende Nederland werkelijk met kerst mensen zijn die niet genoeg te eten hebben. Dat kan ik me juist met kerst niet voorstellen. Wel op andere momenten van het jaar.

      Verwijderen
  3. Hier was het vanmorgen om 9uur al een gekkenhuis in de supermarkten!
    Terwijl ik zelf alleen maar "even" brood moest hebben pffftt echt hoor de karren zien er uit of de hongerwinter uit gaat breken..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ik denk dat veel mensen toch bang zijn om te weinig in huis te halen.
      Voor de meeste mensen betekent te weinig: niet gastvrij, niet netjes. Je kunt toch niet het risico lopen dat je te weinig ergens van in huis hebt? Eigenlijk is het onzin, dat idee dat een grote overvloed (en dus ook vaak veel weggooien) gelijk staat aan een goede gastvrouw/heer zijn!

      Verwijderen
  4. Het viel bij mij wel mee in winkel en bij kassa. Wat daar ophield was de vreemde (decoratie)vruchten die de kassamedewerkers niet van maan en code kenden. Maar het was verder heel gemoedelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Waarom zou teveel inslaan vd kerst meteen leiden tot voedselverspilling. Ik heb ook best veel boodschappen gedaan terwijl ik 2 dagen bij een ander eet, maar mijn partner is vrij en dus deed ik boodschappen tot voor na oud en nieuw. Muv wat fruit wellicht. Gewoon dat ik niks moet als we vrij zijn. Voedsel is prima te bewaren hoor!

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.